تبلیغات
انجمن زیست شناسی نمونه رفسنجان - تست علوم زیستی و بهداشت
انجمن زیست شناسی نمونه رفسنجان
! love biology
به وبلاگ علمی زیست شناسی رفسنجان خوش آمدید
انجمن زیست شناسی رفسنجان
مرتبه
تاریخ : شنبه 24 فروردین 1392

سوالات تستی علوم زیستی و بهداشت


برای دیدن سوالات تستی فصل اول تا هشتم کتاب علوم زیستی و بهداشت روی ادامه مطالب کلیک کنید.

فصل اول

 

1)در تفکر علمی آدمی برای یافتن پاسخ پرسش های خود از کدام استفاده می کند؟

1- خرافات     2- حدس و گمان       3- جادوگری       4- واقعیت ها و منطق

2) چهارمین مرحله ی روش علمی کدام است؟

1- آزمایش فرضیه    2- جمع آوری اطلاعات       3- فرضیه سازی      4- نظریه سازی

 

۳) پژوهش های علوم زیستی پایه ای به چه منظوری صورت می گیرد؟

1- شناخت قوانین حاکم بر پدیده های زیستی        2- زندگی بهتر

  3- به دست آوردن گیاهان و جانورانی با بازدهی بیش تر     4- استفاده ی انسان از پدیده های زیستی

۴) چگونگی رشد سلول تخم لوبیا تا تشكیل دانه لوبیا جزو كدام شاخه زیست شناسی است؟

1- بافت شناسی      2- تكامل    3- رویان شناسی       4- ژنتیك

فصل دوم

 

۵) این نتیجه گیری که : پیکر همه ی گیاهان از سلول ساخته شده است از کیست؟

1- ردی    2- شوان      3- شلایدن        4- فیرخو

6) بزرگ ترین اندامک  درون سلول ها کدام است؟

1- میتوکندری     2- هسته     3- دستگاه گلژی   4- ریبوزوم

7) نقش لیزوزوم ها در سلول چیست؟

1- پروتئین سازی  2- آزادکردن انرژی مواد 3- تجزیه و گوارش مواد   4- ترشح مواد

8) کدام یک از نقش های غشای پلاسمایی است؟

1- استحکام   2- شناسایی بعضی مواد موجود در محیط   3- شکل دادن به سلول  4- نداشتن نفوذ پذیری انتخابی

9) کدام اندامک سلولی ذکر شده دو غشا دارد؟

1- ریبوزوم  2- واکوئل  3- میتوکندری 4- لیزوزوم

10) فعالیت های سلول در کنترل کدام است؟

1- هسته    2- هستک  3- سیتوپلاسم    4- DNA

11) تعداد سانترومرها در هسته ی سلول آدمی چقدر است؟

1- 46    2- 23      3- 92      4- یک

12) چند بافت که هماهنگ با هم وظیفه ی خاصی را انجام می دهند تشکیل کدام را می دهند؟

1- اندام  2- اندامک  3- دستگاه    4- بدن

13) اگر در سلولی 20 کروموزومی تقسیم میتوز صورت گرفته باشد در سلول های دختر حاصل هر کروموزوم چند کروماتید خواهد داشت؟     1- دو   2- 20         3- 40            4- یک

14) قرار گیری کروموزوم ها در استوای سلول در کدام مرحله میتوز است؟

1- 1              2- 2            3- 3            4- 4

15) در نهایت چگونه توموری بدخیم باعث اختلال در بدن می شود؟

1- باکنده شدن سلول ها از جای خود       2- در اثر ازدیاد تومورها   3- با برده شدن سلول ها به بافت های دیگر                            4- با تقسیم مکرر سلول ها

16) نیم سانتی متر چند میکرون است ؟ 1- 500    2- 5000     3- 50000      4- 500000

17) در سلول پوست آدمی کدام یک وجود ندارد؟ 1- غشای سلول    2- کلروپلاست  3- میتوکندری   4- هسته

18) غشای هسته در چه مرحله یا مراحلی از تقسیم میتوز وجود دارد؟

1- اول و سوم    2- دوم و سوم    3- دوم و چهارم      4- اول و چهارم

19) کدام یک دارای مواد تجزیه کننده است؟ 1- ریبوزوم    2- میتوکندری   3- دستگاه گلژی    4- لیزوزوم

20) کدام متعلق به دستگاه گوارش نیست؟

1- کبد 2- معده   3- کلیه   4- پانکراس

21)کدام اندامک سلولی در آزاد کردن انرژی مواد دخالت دارد؟

1- ریبوزوم   2- شبکه آندوپلاسمی   3- میتوکندری   4- واکوئل                         

  22 ) جدا شدن کروماتیدهای هر کروموزوم در کدام مرحله ی میتوز صورت می گیرد؟

1- 4     2- 3      3- 2      4- 1

23) كدام یك در هر نوع سلولی وجود دارد؟

1- هسته   2- ریبوزوم  3- شبكه آندوپلاسمی  4- میتوكندری

24) كدام فاقد دیواره سلولی است؟

1- سلول بزرگ گندم   2- سلول باكتری شوره زدا        3- سلول پیكر قارچ   4- سلول های استخوانی

 25 ) سلول ماهیچه ای و سلول ریشه هویج فاقد كدام اندامك هستند؟

  • 1- میتوكندری 2- كلروپلاست 3- دیواره سلولی 4- هسته

26 ) در طی تقسیم میتوز هنگامی كه كروموزوم ها در وسط سلول قرار می گیرند ، یك سلول آدمی دارای چند كروماتید است؟

1- 23     2- 46     3- 92      4- 184

 

فصل سوم

 

27) در کدام یک به ترتیب یک ماده ی آلی و یک ماده ی معدنی ذکر شده است؟

1-  دی اکسید کربن ، آب  2- کلرید سدیم ، لیپید    3- پروتئین ، اکسیژن    4- فسفات ها ، اکسیژن

28) واحد سازنده ی گلیکوژن کدام است؟  1- اسید آمینه 2- تری گلیسرید  3- گلیسرول 4- گلوکز

29) اتم های تشكیل دهنده ی كدام یك با بقیه متفاوت است؟

1- پنبه   2- روغن   3- هموگلوبین   4- گلیكوژن

 30 ) ساختمان كدام دو ماده شبیه هم است؟

  • 1- ساكارز و نشاسته 2- ساكارز و سلولز 3- گلیكوژن و نشاسته 4- گلیكوژن و سلولز

 31 ) محلول لوگل در كدام آزمایش مصرف می شود؟

1- اندازه گیری سرعت سوختن قندها در بدن جانوران 2- اندازه گیری سرعت انتقال اكسیژن در خون                                                          3- اندازه گیری شدت فتوسنتز در گیاهان   4- اندازه گیری میزان ذخایر كبدی

 32 ) تغییرات سرعت واكنش آنزیمی طی تغییرات دما از 10 تا 60 درجه به ترتیب چگونه است؟

1- افزایش - ثابت 2- ثابت - كاهش  3- افزایش - كاهش   4- كاهش - افزایش

 

فصل چهارم

33) گیاهان برای ساختن کدام یک به نیتروژن نیاز دارند؟

1- هیدرات کربن  2- لیپید     3- سلولز    4- پروتئین

 34 ) نشاسته در كدام قسمت سلول ها ذخیره می شود؟

1- كلروپلاست    2- واكوئل     3- دیواره سلولی   4- دستگاه گلژی

 35 ) دلیل سبز شدن سیب زمینی در انبار چیست؟

1- افزایش درجه حرارت  2- رشد كردن سیب زمینی   3- برخورد نور به سیب زمینی  4- مرطوب بودن شرایط محیط

 36 ) در كدام شرایط كلروفیل تشكیل نمی شود؟

1- سرما   2- كاهش غلظت CO2   3- نبودن نور    4- زیادی اكسیژن

 37 ) كدام یك تولید كننده است؟

1- علف هرز   2- زنبور عسل    3- گاو     4- قارچ سازنده ی خمیر نان

38 ) به چه دلیل سلول ها برای ذخیره ی انرژی گلوكز را انباشته نمی كنند؟

1- كم بودن انرژی گلوكز   2- تركیب آسان گلوكز با سایر مواد   3- حل شدن ضعیف گلوكز در آب   4- آسان بودن ورود گلوكز به میتوكندری

 

فصل پنجم

39) عارضه ی کرتینیسم ناشی از کمبود کدام است؟

1- ید     2- آهن   3- کلسیم    4- سدیم

40 ) نرم شدن بافت های گیاهی در اثر پختن ۀ ناشی از كدام مورد است؟

1- پاره شدن پوشش دانه های نشاسته   2- تغییر در لایه دیواره سلولی  3- حل شدن سلولز دیواره سلولی   4- حل شدن دانه های نشاسته در آب

41 ) در كدام نوع غذای گیاهی بالاترین درصد چربی وجود دارد؟

1- سویا  2- لوبیا    3- كلم      4- ذرت

 42 ) كدام ماده ی غذایی خطر ابتلا به یبوست را كاهش می دهد؟

1- سلولز  2- تری گلیسرید      3- كلسترول   4- نشاسته

 43 ) كمبود كدام ماده سبب می شود ماهیچه ها و شكم در اثر نفوذ آب متورم شوند؟

1- سدیم   2- كلسیم   3- پروتئین   4- نیاسین

 44 ) كدام عارضه به كمبود یك ویتامین محلول در چربی مربوط است؟

1- عقب ماندگی ذهنی  2- خشك و ضخیم شدن قرنیه   3- ضعیف شده ماهیچه ها    4- سست شدن اتصال سلول ها

 45 ) كمبود ریبوفلاوین سبب كدام یك می شود؟

1- ایجاد زخم در اطراف دهان   2- خونریزی داخلی   3- كاهش رشد بدن و سلامتی پوست    4- بروز بیماری پلاگر

 46 ) گلوتامات مونوسدیم به عنوان........  به غذا اضافه شده و عارضه ی آن ............  است.

1- شیرین كننده - آسیب به كروموزوم ها   2- شیرین كننده - سردرد و تهوع   3- چاشنی - آسیب كروموزوم ها   4- چاشنی - سردرد و تهوع

 

فصل ششم

47) علت مرگ در هنگام وارد شدن خون نا آشنا به بدن چیست ؟

1- به هم چسبیدن گلبول های قرمز شخص دهنده     2- به هم چسبیدن گلبول های قرمز شخص گیرنده

  3- بسته شدن مسیر رگ ها در شخص دهنده      4- موارد 1 و 3

48) گروه خونی شخصی که هر دو ماده ی ضد A  و ضد B را در پلاسمای خود دارد چیست؟ 1- A    2- B    3- AB    4- O

49) خون شخصی با ماده ی ضد A و ضد B  رسوب داده است گروه خونی او چیست؟   1- A  ۲- B   ۳- AB    ۴- O

50 ) اگر در سلولی 32 کروموزومی تقسیم میوز انجام گیرد در هر یک از سلول های  حاصل چند سانترومر وجود خواهد داشت؟

1- 32     2- 16      3- 8        4- صفر

51) در یک مولکول DNA مقدار باز T برابر 23 درصد است در این مولکول باز G معادل چند درصد خواهد بود؟

1- 46 درصد     2- 54 درصد          3- 27 درصد      4- 23 درصد

52) پس از تقسیم میوز در سلول اولیه (زاینده ) زن چند سلول جنسی ایجاد می شود؟ 1- 1   2- 2   3- 3   4- 4

53 ) انتقال اطلاعات توسط DNA چگونه انجام می شود؟

1- توسط ژن ها    2- توسط نوکلئوتیدها    3- با ساخته شدن پروتئین ها    4- توسط بازهای آلی        

 54 ) كدام دو گروه خونی فاقد ضد ماده ی B می باشند؟ 1- A و O  2- B و O  3- AB وA    4- B وAB

55 ) یك قطعه مولكول DNA دارای 20 A و 30 G است  در این قطعه چند مولكول قندی وجود دارد؟ 1- 25   2- 50   3- 75    4- 100

56 ) در دوفرد دوقلوی همسان كدام دو مورد بسیار شبیه به هم هستند؟

 1- وزن     2- هوش    3- نوع و مقدار DNA     ۴- مقدار پروتئین

 

فصل هفتم

57) مجموعه ی موجودات زنده و غیر زنده یک محیط که با هم در ارتباط اند چه نام دارد؟

1- اکولوژی 2- اکوسیستم   3- زنجیره ی غذایی   4- شبکه غذایی

58) کدام یک می تواند اولین حلقه ی یک زنجیره ی غذایی باشد؟

1- موش  2- ملخ    3- خورشید   4- لوبیا

59) در هرم تعداد افراد مصرف کننده به تدریج  ......   و تعداد آن ها ...... می یابد.

1- بزرگتر ، کاهش  2- کوچکتر ، افزایش  3- بزرگتر ، افزایش   4- کوچکتر ، کاهش

60) کدام یک نقش اصلی را در پوسیدگی دارد؟

1- جانوران مردار خوار  2- میکروب ها  3- رطوبت  4- اکسیژن

61) در کدام روش نگهداری غذا آب میکروب ها با اسمز خارج می شود؟

1- نمک سود کردن   2- ترشی انداختن     3- حرارت دادن    4 - انجماد

62) در پاستوریزه کردن ، شیر را تا دمای ...... درجه سانتی گراد به مدت ...... گرم نگه می دارند.

1- 150 ، 15 ثانیه   2- 70 ، 15 دقیقه       3- 150 ، چند ثانیه       4- 70 ، 15 ثانیه

63) کدام یک از شرایط زیر از شرایط ضروری  پوسیدگی برای برخی میکروب ها نیست؟

1- رطوبت کافی    2- دمای مناسب     3- وجود اکسیژن         4- عدم وجود ترکیبات شیمیایی

64)کدام صحیح است ؟

1- اولین حلقه ی هر زنجیره ی غذایی خورشید است .     2- در هر زنجیره ی غذایی فقط یک تولید کننده وجود دارد.

3- هر زنجیره ی غذایی حداکثر می تواند سه جاندار داشته باشد.   4- دومین حلقه ی زنجیره ی غذایی موجودی گوشتخوار است.                

 ۶۵) آمونیاك محصول واكنش روی كدام ماده است؟

1- اسید چرب    2- گلوكز   3- گلیكوژن   4- پروتئین

 66 ) پدیده ی اسمز چگونه سبب مرگ میكروب ها می شود؟

1- با حل كردن دیواره ی سلولی 2- با ایجاد شرایط اسیدی   3- با خارج كردن آب از بدن میكروب   4- با زیاد كردن نمك در باكتری

 67 ) كدام یك افزاینده ی نیترات خاك نیست؟

1- خون  2- پوست   3- اشك چشم      4- شیره ی معدی

68 ) تعریف تراكم در اكولوژی چیست؟

  • 1- تعداد افراد یك گونه كه در یك زمان معین و در واحد حجم یا سطح زندگی می كنند. 2- تعداد افراد زنده ای كه در یك زمان معین در واحد حجم یا سطح زندگی می كنند. 3- نسبتی كه بین مجموعه افراد زنده یك اكوسیستم در یك زمان معین در واحد حجم یا سطح برقرار است. 4- نسبتی كه بین افراد گونه های یك اجتماع در یك زمان معین و در واحد سطح یا حجم برقرار است.

 69 ) در اكوسیستم آب شیرین حذف كدام جاندار موجب نابودی سریع اكوسیستم می شود؟

1- اوگلنا(جلبك)   2- باكتری   3- قارچ   4- سخت پوستان كوچك

 

فصل هشتم

 

 70 ) محل آسیب دیده در كدام بیماری با بقیه متفاوت است؟

1- تبخال  2- سرخك    3- آبله مرغان   4- هپاتیت

 71 ) اینترفرون چه ماده ای است؟

1- پروتئین  2- لیپید  3- پلی ساكارید   4- اسید نوكلئیك

 72 ) فرض كنید یك باكتری هر 30 دقیقه یك بار تقسیم می شود ۀ اگر تعداد باكتری حاصل از تقسیم پس از 5/1 ساعت 8000 باشد ۀ تعداد باكتری اولیه ی آن چقدر است؟

1- 10     2- 100       3- 1000   4- 800

 73 ) كدام تولید كننده ی پادتن است؟

1- فاگوسیت   2- ساپروفیت      3- لنفوسیت     4- باكتری انگل

 74 ) برای معالجه ی سرطان كدام روش كاربرد بیش تری دارد؟

1- شیمی در مانی    2- استفاده از آنتی بیوتیك ها  3- واكسیناسیون   4- پرتودرمانی

 

در زیر تست های دیگری از فصول مختلف کتاب می بینید:

 

۱- تولید انرژی در سلول به عهده ی کدام اندامک است؟

 1- ریبوزوم    2- لیزوزوم   3- هسته    4- میتوکندری

۲- تقسیم هسته سلول به دو هسته ی همانند چه نام دارد؟

 1- تومور   2- میتوز    3- میوز    4- کروماتید

۳- کدام ماده ی خام فتوسنتز است؟

 1- دی اکسید کربن   2- هیدرات کربن   3- اکسیژن      4- نیتروژن

۴- رگبرگ چه نقشی دارد؟

 1- فتوسنتز   2- تنفس   3- استحکام برگ    4- ذخیره مواد

۵- کدام غذا ویتامین B2 ( ریبوفلاوین ) دارد؟

 1- برنج   2- نان    3- تخم مرغ   4- پرتقال

۶- کمبودکدام یک در بدن باعث ایجاد گواتر می شود؟

1- آهن   2- ید   3- سدیم   4- کلسیم

۷- غذای گیاهی که پروتئین زیادی دارد کدام است؟

1- ذرت  2- کلم   3- برنج   4- سویا

۸- مصرف زیادکدام یک باعث بالا رفتن فشار خون می شود.

 1- کلسیم   2- نمک   3- شیر   4- گوشت

۹- خوردن کدام یک از نرمی استخوان جلوگیری می کند.

 1- ویتامین c   2- ویتامین B1    3- جگر ماهی   4- تخم مرغ

۱۰- خوردن کدام یک باعث سلامتی گیاهخواران می شود.

 1- شیر و تخم مرغ  2- گوشت و میوه 3- سیب زمینی   4- هویج

۱۱- از تقسیم میوز در سلول اولیه نر چند سلول جنسی تولید می شود؟

 1- دو  2- چهار   3- یک   4- هشت

۱۲- نقش غده ی هیپوفیز در بدن چیست؟

 1- تنظیم حرکات بدن  2- تنظیم رشد   3- وراثت  4- ایجاد تومور

۱۳- کدام گروه خونی با سرم ضد A   و سرم ضد B لخته می شود؟

 1- A  2- B  3- AB  4- O

۱۴- کدام مولکول توانایی همانند سازی دارد؟

 1- DNA  2- پروتئین  3- گلوکز   4- لیپید

۱۵- کدام سلول انسان 23 کروموزومی است؟

 1- سلول تخم   2- سلول جنسی نر   3- گلبول قرمز  4- گلبول سفید

۱۶- باکتری شوره زدا نیترات را به ..... تبدیل می کند.

 1- آمونیاک   2- پروتئین   3- اوره   4- نیتروژن

۱۷- کدام موجود در هرم انرژی سهم کمتری دارد؟

 1- مار   2- موش   3- ذرت  4- عقاب

۱۸- جانوران چه اثری بر CO2 هوا دارند؟

 1- افزایش   2- کاهش   3- بی اثر   4- ابتدا کاهش  و سپس افزایش

۱۹- عامل اصلی پوسیدگی چیست؟

 1- آنزیم های درون سلول  2- قارچ و باکتری  3- مردار خواران   4- رطوبت

۲۰- کدام عامل باعث می شود که جسد جانور در گودال قیر نپوسد ؟

1- کمبود اکسیژن  2- کمبود رطوبت   3- وجود قیر   4- وجود نمک

۲۱- کدام یک از این جانوران در محیط پر علف و داخل خاک زندگی می کنند؟                                                                          

  1- حلزون و کرم خاکی  2- عقاب و گنجشک  3- شته و کفشدوزک  4- گاو و گوسفند

۲۲- آتش سوزی و دخالت انسان باعث چه می شود؟

 1- پیچیدگی اکوسیستم  2- جنگل زدایی   3- حالت اوج   4- پیشرفت توالی    

۲۳- کدام بخش ویروس وارد سلول میزبان می شود؟

 1- DNA   2- پروتئین   3- لیپید   4- قند

۲۴- ویروس ایدز به کدام سلول حمله می کند؟

 1- غده بزاقی  2- پوست  3- کبد  4- سفید خون

۲۵- کدام باکتری ها مواد غذایی خود را از مواد بی جان به دست می آورند؟

 1- انگل  2- مصرف کننده  3- بیماری زا  4- ساپروفیت

۲۶- کدام بخش را همه ی باکتری ها ندارند؟

 1- دیواره ی سلول  2- سیتوپلاسم  3- ماده وراثتی  4- کپسول

۲۷- شایع ترین بیماری ویروسی انسان ها کدام است؟

 1- سرماخوردگی  2- ایدز  3- هپاتیت  4- فلج اطفال

۲۸- باکتری در شرایط نامساعد کدام را ایجاد می کند؟

 1- کپسول   2- باکتری جدید  3- هاگ   4- آنزیم

۲۹- کدام محافظ خوبی در برابر ورود میکروب ها به بدن است؟

 1- خون  2- پوست  3- اشک   4- گلبول سفید

۳۰- کدام در بدن پادتن می سازد؟

 1- فاگوسیت   2- لنفوسیت   3- واکسن    4- آنتی بیوتیک




طبقه بندی: آموزشی، 
برچسب ها: زیست، زیست1، علوم زیستی، علوم زیستی و بهداشت، زیست اول دبیرستان،
ارسال توسط محمد حسن شاهی
آخرین مطالب
آرشیو مطالب
نظر سنجی
کدام موضوع (topic) را در وبلاگ ارائه شود ؟






صفحات جانبی
پیوند های روزانه
logo

biology115

آخرین اخبار زیستی دنیا